}

Een gouden Dutch Interactive Award voor VaarWater!

Alweer een Award! We hadden gisteren een thuiswedstrijd in de Beurs van Berlage in Amsterdam en wonnen een gouden Dutch Interactive Award voor VaarWater.

01 juni 2018

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn de prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De jury oordeelde over VaarWater: "Spot on qua gebruikersbeleving".

VaarWater is een app voor je smartphone die we in opdracht van Waternet maakten. De app is dé ultieme app voor tijdens het varen op de grachten en het buitengebied van Amsterdam. 

Sander Arts van Uselab: "We zijn heel trots op onze gouden DIA. Het is een groot compliment voor het hele team. Ook Waternet, onze klant, speelde een belangrijke rol in het neerzetten van deze succesvolle app. Doordat Waternet ons het vertrouwen en de ruimte geeft om onze ideeën uit te voeren kunnen we een app maken die heel puur en praktisch compromisloos is. En dat zorgt voor een optimale  gebruikerservaring."

Juryrapport

VaarWater was in maar liefst twee categorieën genomineerd: Tools en Service. Uiteindelijk wonnen we goud in de categorie Service. De jury oordeelde: 

"Spot on qua gebruikersbeleving. Zeer sterke vondst om gaming als uitgangspunt te nemen, zodat een app over ‘saaie’ regels ineens een handige dienst wordt die je graag gebruikt. De nieuwe app bevat veel praktisch nuttige elementen en is ook leuk. Helder design, makkelijk in gebruik (ook zonder mobiele data!) en past zich aan op belangrijke evenementen. De jury ziet ook zeker de potentie van de plannen voor de toekomst."

VaarWater won eerder al de ‘Best of the Best’ Red Dot Design Award en een iF Design Award, twee internationale prijzen. 

Lees meer over dit project.