Blog

13 juni 2024

Uselab wint Europese aanbesteding website Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland kiest voor intensieve samenwerking met Uselab.
12 juni 2024

Preview van Umbraco Codegarden 2024

Jaarlijks vindt de Umbraco Codegarden plaats in Denemarken, een evenement dat zich richt op Umbraco CMS-professionals. Als trotse Umbraco-partner zijn wij er elk jaar bij. In deze blogpost delen we graag onze verwachtingen.
19 juni 2023

Highlights van Umbraco Codegarden 2023

Jaarlijks vindt de Umbraco Codegarden plaats, een evenement dat zich richt op Umbraco CMS-professionals. Als trotse Umbraco-partner reisde Uselab af naar Denemarken om deel te nemen aan dit evenement. In deze blogpost delen we graag de meest opmerkelijke hoogtepunten met jou.
20 februari 2023

Een digitaal product ontwikkelen? Vergeet niet deze drie essentiële punten

13 juli 2022

Uselab helpt Narine Melkumjan om haar droom te bereiken

Ze was 18 toen de Armeense haar land verliet voor een betere toekomst. Nu breekt ze records in het kunstvliegen. Samen doen Uselab en Narine een gooi naar de top: meedoen aan het wereldkampioenschap kunstvliegen.
20 mei 2021

Uselab scoort een gouden DIA: FieldScout is de beste digitale tool van Nederland

Tijdens de uitreiking van de Dutch Interactive Awards op 20 mei 2021 won Uselab goud met de app FieldScout.
22 april 2021

‘Uselab is echt bereid om tot het uiterste te gaan’

Rianne Hoenderdos liep stage bij Uselab als UX- en visual designer. En dat deed ze geweldig. Hoe heeft ze haar stage zelf ervaren?
24 maart 2021

Uselab is genomineerd voor een Dutch Interactive Award!

FieldScout van BioScope behoort tot de beste digitale tools van Nederland en daar zijn we trots op.
29 december 2020

Uselab is ISO27001:2017 gecertificeerd!

Informatie beveiliging binnen Uselab en voor onze klanten is in control en daar zijn we trots op!
09 december 2020

FieldScout app wint prestigieuze Galileo Prize!

FieldScout, een app die door Uselab is gemaakt, heeft een prestigieuze Galileo Prize gewonnen!
10 maart 2020

BioScope geeft Uselab opdracht voor app voor precisielandbouw

De app geeft boeren inzicht in de staat van hun gewassen en stroomlijnt het proces van analyse, scouting en het ondernemen van actie. Hierdoor kunnen boeren gewassen heel gericht en duurzaam behandelen.
23 januari 2020

Fudura realiseert samen met Uselab nieuwe 'Mijn Fudura'

De nieuwe omgeving geeft Fudura de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve diensten aan te bieden aan haar klanten.
25 september 2019

Uselab maakt nieuw e-commerceplatform voor Kroon-Oil

Het platform wordt ingezet voor online orders van alle B2B klanten, waarbij de focus ligt op een zo eenvoudig mogelijk bestelproces.
02 juli 2019

Ymere kiest Uselab voor de nieuwe ymere.nl

Ymere, de grootste woningcorporatie van Nederland, kiest Uselab voor de realisatie van een geheel nieuwe website.
13 februari 2019

Uselab maakt voor Measuremen innovatieve nieuwe app

De app meet het gebruik van kantoorruimtes en analyseert de efficiëntie van de inrichting. Ideaal voor het optimaliseren van de werkplek.
04 januari 2019

Uselab kickstart de ontwikkeling van platform start-up Ticketing Group

Uselab helpt de start-up aan basis voor toekomstig platform.
23 november 2018

Uselab wint pitch voor digitale communicatie Fudura

Digital agency Uselab gaat voor meetbedrijf Fudura de website aanpakken. De site wordt gebruiks- en klantvriendelijker.
11 september 2018

Karl van Santen manager operations bij Uselab

Digital agency Uselab benoemt Karl van Santen als manager operations. In deze nieuwe rol heeft Karl de verantwoordelijkheid over de gehele productie. De benoeming geeft de directie ruimte te focussen op de verdere groei van Uselab.
01 augustus 2018

Migratie CMS website Eigen Haard van Sitecore 7 naar 9

Om de website van Eigen Haard in goede conditie te houden, upgraden we het contentmanagementsysteem. Een ingrijpende operatie waar gebruikers geen hinder van mogen ondervinden.
14 juni 2018

The Next Web Conference

The Next Web Conference brengt al sinds 2006 alle knappe koppen in tech bij elkaar en streek dit jaar weer neer in het Amsterdamse Westerpark. Onze projectmanager Lennart was erbij en deelt zijn drie favoriete presentaties.
13 juni 2018

Codegarden 2018

Omdat we het contentmanagementsysteem van Umbraco veelvuldig toepassen, bezocht developer David dit voorjaar weer Codegarden, de conferentie van Umbraco voor ontwikkelaars.
01 juni 2018

Een gouden Dutch Interactive Award voor VaarWater!

Alweer een Award! We hadden gisteren een thuiswedstrijd in de Beurs van Berlage in Amsterdam en wonnen een gouden Dutch Interactive Award voor VaarWater.
01 februari 2018

Uselab wint iF Design Award

De nieuwe VaarWater app wint opnieuw een toonaangevende internationale designprijs. Uselab ontwikkelde de smartphone app in opdracht van Waternet, het enige watercyclusbedrijf van Nederland. VaarWater ontvangt de iF Design Award voor de app in de categorie service design / UX.
10 augustus 2017

Uselab wint ‘Best of the Best’ Red Dot Award

De nieuwe VaarWater app voor waterbedrijf Waternet wint een toonaangevende internationale designprijs. Uselab ontvangt voor de smartphone app in de Communication Design competitie de ‘Best of the Best’ award.
27 juni 2017

Hogeschool Inholland kiest Uselab

Hogeschool Inholland verzorgt onderwijs voor studenten en professionals in Noord- en Zuid-Holland en verricht praktijkgericht onderzoek. Het afgelopen jaar startte de hogeschool met het vernieuwen van haar website. Voor de realisatie van de online strategie, gericht op aankomende studenten, kiest Inholland digital agency Uselab.
16 juni 2017

Codegarden 2017

Vorige week vond Codegarden in het Deense stadje Odense plaats, hometown van Umbraco CMS. Codegarden is de conferentie van Umbraco CMS voor ontwikkelaars. Omdat we het contentmanagementsysteem Umbraco veelvuldig toepassen, vloog developer David van de Vliet naar Denemarken en deelt zijn hoogtepunten.
30 mei 2017

Hoe je online personeel werft in een krappe arbeidsmarkt

Voor marktleider in het stad- en streekvervoer Connexxion werft uitzend- en detacheringbureau Consolid het personeel. Connexxion verduurzaamt de vloot met elektrische bussen en zoekt veel nieuwe buschauffeurs. De arbeidsmarkt hiervoor is echter beperkt. Om het verschil te maken is er de opvallende campagne ‘The Future Connexxion’. Uselab verzorgt de online communicatie van de wervingscampagne.
15 februari 2017

Uselab ontwikkelt succesvolle nieuwe website zakelijk ICT-dienstverlener Detron

Detron, één van de grootste niet-beursgenoteerde ICT-ondernemingen van Nederland, selecteerde digital agency Uselab voor de realisatie van de nieuwe online strategie. Door de oriëntatie voor de bezoeker om te draaien, van aanbod- naar vraaggericht, boekt de nieuwe site overtuigende resultaten.
31 januari 2017

Uselab wint pitch nieuwe VaarWater app Waternet

Watercyclusbedrijf Waternet is verantwoordelijk voor al het water voor ongeveer 1,3 miljoen mensen in Amsterdam en ver daarbuiten. Zo ook voor de pleziervaart op de grachten en bijvoorbeeld de Vecht. Om de toenemende drukte op het water te overzien bracht Waternet jaren geleden voor bootgebruikers de mobiele app VaarWater uit. Voor de vernieuwing van deze app nodigde Waternet vijf digital agencies uit. Na een tweetal rondes kiest Waternet voor Uselab: “hun visie heeft veruit de meeste potentie en past bij de huidige wensen van de gebruiker”.
06 januari 2017

Uselab bouwt carrièresite voor de Rijksoverheid

Uselab realiseerde voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de campagnesite werkenaanjewerk.nl. Het ministerie wil de interne doorstroming van de ruim 117 duizend rijksambtenaren bevorderen. Personeel blijft nu lang in dezelfde functie waardoor innovatie achterblijft. Liever ziet het ministerie medewerkers intern ook wel eens van functie veranderen. Kortom: de website stimuleert de carrièreontwikkeling van het personeel.
28 oktober 2016

DUUGfest 2016

Deze maand vond het jaarlijkse DUUGFest weer plaats. Het event van Umbraco CMS voor developers, marketeers en site-eigenaren. De sessies waren onderverdeeld in twee thema’s: techniek en business. Omdat we Umbraco veelvuldig toepassen, waren Guido van Dijk en David van de Vliet present en delen ze hun hoogtepunten.
28 september 2016

Laracon EU 2016

Onlangs vond de jaarlijkse conferentie Laracon EU plaats. Het Europese evenement voor Laravel developers. Omdat wij er ook maar al te graag mee werken, was collega Ramon Ackermann er natuurlijk bij.
24 augustus 2016

Uselab wint pitch Detron

Voor de realisatie van de nieuwe online strategie en website nodigde zakelijke ICT-dienstverlener Detron vijf digital agencies uit. Na een aantal rondes kiest Detron voor Uselab: “Hun visie en aanpak spreekt erg aan, ze verrassen met nieuwe inzichten.”
14 juli 2016

De kunst van het online personeel werven

Voor Consolid, Nederlands grootste uitzend- en detacheringbureau in vervoer, veiligheid en automotive, is de website het belangrijkste middel om kandidaten te werven. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden werkzoekenden consolid.nl en worden vacatures miljoenen keren bekeken. Vandaag de dag werken ruim 3500 vakmensen voor Consolid.
08 juli 2016

Online jaarverslag woningcorporatie Eigen Haard

Voor Eigen Haard, een van de grootste woningcorporaties van Nederland, is de publicatie niet zomaar verplichte kost, het is de maatschappelijke verantwoording van haar activiteiten. Omdat het jaarverslag wordt bekeken door sterk uiteenlopende doelgroepen—variërend van huurder tot financiële toezichthouders—maakten we de presentatie zo aansprekend en toegankelijk mogelijk, zodat iedereen zijn weg erin vindt.
07 april 2016

‘Heel Uselab bakt’

Een mooi feestje waard: twee van onze collega’s, meneer zoetekauw & mister musclemeat, werken 5 jaar bij ons!
18 februari 2016

TappUm: next generation vlogging

Mocht je hebben liggen slapen: een vlog is een video-dagboek. En video is een ongekend populaire manier om je verhaal aan de wereld te vertellen.
25 januari 2016

Uniek crowdsourcing-platform voor ACM

Na het succes van vorig jaar heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opnieuw het door Uselab ontwikkelde platform 'Denk mee met ACM' in gebruik genomen om online in dialoog te treden met consumenten, bedrijven en instanties over een wisselend aantal thema’s.
13 januari 2016

Nieuw meertalig platform Honeywell

Honeywell staat voor innovatieve intelligentie in eenvoudig te bedienen producten. Betrouwbaar, duurzaam, energiebesparend én milieuvriendelijk. Honeywell is een Fortune 100 bedrijf met ruim 127.000 medewerkers wereldwijd.
05 januari 2016

Website Amsterdamse waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is het grootste natuurgebied aan de Nederlandse kust. Het gebied staat met zo'n miljoen bezoekers per jaar in de top 10 van de lijst met meest bezochte uitjes in Nederland.