Online advies als marketing tool: vul je kenteken in en Kroon-Oil vertelt welke olie er in moet. 

Client

What we did

Strategy & Concept
UX & Visual Design
Development 
Projectmanagement

Van online catalogus naar persoonlijk productadvies

Kroon-Oil is de smeermiddelenspecialist voor alles wat beweegt. Van fiets tot auto en heggenschaar tot landbouwvoertuig. Sinds haar oprichting in 1906 heeft Kroon-Oil zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler. Van oudsher voorziet Kroon-Oil alle vragen op het gebied van smeermiddelen van een passend antwoord. Het doel van dit project was om ook online diezelfde expert-rol te claimen.

Oplossing

Kroon-Oil heeft een zeer groot productassortiment. Het is natuurlijk logisch om al die honderden producten online te zetten, maar daar heeft een gebruiker niet zo veel aan. 

We bedachten voor Kroon-Oil daarom een website die een bezoeker niet verveelt met een overzicht van het complete productassortiment, maar een specifiek advies geeft. Zo eenvoudig mogelijk: geef aan welke auto je hebt en wij vertellen je welke olie er in moet. 

Het klinkt heel simpel en dat is het ook, voor de gebruiker. Zowel de zakelijke markt als de consument hebben hiermee een hele handige tool. De site werd zo veel gebruikt dat er al snel vele tienduizenden online adviezen per maand gegeven werden.

In een vervolg vroeg Kroon-Oil dit bestaande succesvolle concept verder uit te bouwen en een platform neer te zetten wat kan werken in elk land, in elke taal, op elk apparaat.

We realiseerden naast een kentekeninvoer een intelligente zoekmachine die precies begrijpt wat je bedoelt en meteen het resultaat laat zien. Natuurlijk is de site volledig responsive. Dus waar je ook bent, we kunnen je voorzien van een optimale gebruikerservaring.

 

image

Persoonlijk advies

wanneer je een kenteken invoert

image

Geschikte olie

specifiek voor jouw voertuig

image

Kopen

Snel een dealer vinden

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem contact op

Resultaat

 In plaats van reclame te maken voor de producten geeft Kroon-Oil topkwaliteit advies over haar producten. Dit maakt de website relevant voor de doelgroepen en op deze manier komen maandelijks honderdduizenden websitegebruikers in aanraking met het merk. Inmiddels is Kroon-Oil is in haar segment marktleider in het geven van online productadvies. Niet alleen aan consumenten, maar ook aan garagehouders en de retail.

Benieuwd of we jouw vraagstuk kunnen oplossen?

Neem contact op met Sander voor een vrijblijvend consult van 30 minuten:

06 55161268

s.arts@uselab.com

Boek vrijblijvend consult