Organisaties en bedrijven willen graag dat hun medewerkers zo goed mogelijk functioneren. Medewerkers willen graag een fijne werkplek zodat ze hun werk goed kunnen uitvoeren. Hoe meet en maak je dit inzichtelijk? 

Client

What we did

Strategy & Concept
Identity 
UX & Visual Design
iOS app development
Android app development
Web development
Projectmanagement

Hoe we van een onderzoekstool een team effort maakten

Je brengt veel tijd door op je werk. Dan is het fijn als je je er fijn voelt, je er goed kunt concentreren. Dat je makkelijk kunt samenwerken als je wilt en alleen kan zijn als dat nodig is. Het is aan werkgevers om te zorgen voor een omgeving waarin werknemers op hun best zijn. Goed voor de medewerkerstevredenheid – en hun productiviteit. Maar hoe doe je zoiets? Is dat niet een hogere wetenschap?

De vraag: een app om data te verzamelen

Onderzoeksbureau Measuremen onderzoekt hoe je werkomgevingen slim verbetert. Dankzij hun inzichten kunnen bedrijven hun werkplek beter inrichten. Zo verlagen ze kosten en presteert het team beter. Dat onderzoek gebeurt digitaal. Met de app Habital vragen ze werknemers naar hun ervaringen in hun werkomgeving, op meerdere momenten per dag, een paar dagen lang. Experience sampling, heet deze methode. Zo ontstaat een onderbouwd beeld van wat werknemers denken, voelen, zien en doen. En dat is wat de werkgever nodig heeft om de juiste verbeteringen door te voeren. Wij ontwikkelden de app voor iOS, Android en desktop.

Onze aanpak: de eindgebruiker voorop

Hoe meer kantoorwerkers de app gebruiken, hoe scherper de werkgever in beeld krijgt wat er anders moet. En daar wordt iedereen beter van. Daarom zetten we de werknemer centraal. Met Habital weten werknemers zeker dat hun baas luistert naar hun input. Samen werken ze zo mee aan een betere werkplek. Bovendien ontdekken ze waar ze zelf het lekkerst werken. Habital moet dus een aanstekelijke en supersimpele app worden, die zoveel mogelijk mensen uitdaagt om mee te doen.

image

Voortgang

Op het dashboard zien deelnemers hoe hun input bijdraagt aan het groepsproces. Een kegelvormige laboratoriumfles illustreert de voortgang, deze vult bij elk meetmoment.

image

Feedback in context

Deelnemers zien aan het eind van het onderzoek hun persoonlijke bijdrage in relatie tot de groepsresultaten. Zo leren ze de beste werkplek voor optimale concentratie kennen.

image

Habital

staat voor 'habits' = gewoontes en 'orbital' suggereert beweging en ruimte.

Concept: gamification maakt van onderzoek teamwork  

Hoe verleid je mensen om mee te doen? Door ze te belonen voor elke bijdrage. Elk onderzoeksmoment van elke medewerker wordt toegevoegd aan de laboratoriumfles op het dashboard. De fles vul je samen. Hoe voller de fles wordt, hoe meer features je samen met je collega’s unlockt. Een extra borrel, bijvoorbeeld, of een traktatie. De beloningen kiest de werkgever. Zo wordt een saai onderzoek opeens leuk!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem contact op

Design: stap voor stap door een virtueel kantoor 

Het visuele ontwerp is speels en fris, met hints naar meten en onderzoek. Stap voor stap word je meegenomen door een virtuele kantooromgeving. Na elke beantwoorde vraag ontsluit zich een nieuw deel van de illustratie. Dat prikkelt de nieuwsgierigheid en maakt de ervaring persoonlijker.

Resultaat

Doordat Habital ontwikkeld is voor de werknemer, worden meer mensen gestimuleerd om mee te doen en verzamelt Habital meer data. Daardoor maakt Measuremen betere analyses en kunnen bedrijven hun werkomgevingen slimmer aanpassen. Meer werknemers krijgen zo een fijne werkplek – waardoor meer organisaties beter zullen presteren. Dat is wel een traktatie waard. Of een borrel!

 

Benieuwd of wij jouw vraagstuk kunnen oplossen?

Neem contact op met Sander voor een vrijblijvend consult van 30 minuten:

06 55161268

s.arts@uselab.com

Boek vrijblijvend consult