Voor Consolid is de website het belangrijkste middel om kandidaten te werven. Uselab ontwikkelde een nieuwe website, van online strategie tot realisatie.

Client
What we did

Strategy & Concept
UX & Visual Design
Development 
Projectmanagement

Hogere conversie voor Consolid

Ramen vol vacatures in dure winkelstraten zijn natuurlijk al lang achterhaald. Voor Consolid, Nederlands grootste uitzend- en detacheringbureau in vervoer, veiligheid en automotive, is de website daarom het belangrijkste middel om kandidaten te werven. Jaarlijks bekijken honderdduizenden werkzoekenden consolid.nl en werken vandaag de dag ruim 4.000 vakmensen voor Consolid.

Oplossing

Een van de belangrijke doelen voor Consolid is het vinden van de juiste kandidaat. In een zeer competatieve markt is dat een grote uitdaging. Wij kropen in de huid van een kandidaat en maakten een online omgeving waarin de contactmomenten met Consolid veel gemakkelijker en prettiger verlopen. En dat zorgde voor een hogere conversie. 

De customer journey van het vinden van een nieuwe baan begint natuurlijk online. Consolid maakte gebruik van verschillende thema- en campagnesites waardoor alle aandacht verdeeld werd en het voor een kandidaat onnodig  ingewikkeld was geworden.  

We ruimden vele losse themapagina’s en campagnesites op en maakten één sterke website. Duidelijker voor de bezoeker, want alle vacatures staan nu centraal op één plaats met een eenduidige afzender. Maar ook nuttig voor Consolid zelf: de hele funnel is goed onder controle en bovendien kan men gemakkelijker het (online) merk versterken.

De site bouwden we in Umbraco en koppelden we aan het applicant tracking system (ATS) van OTYS. De integratie van OTYS zorgt voor plaatsing van vacatures op de website en verwerking van sollicitaties. 

Resultaat

Door de website relevanter te maken voor een werkzoekende en de juiste toon aan te slaan slaagden we erin de conversie te verhogen. Ook de kwaliteit van de sollicitaties ging door het aanbieden van een betere gebruikerservaring omhoog. 

Kennismaken? Bel met Sander
020 5309666
info@uselab.com