Waternet vroeg ons de betrokkenheid bij de Amsterdamse Waterleidingduinen te vergroten. Wij maakten een uniek platform voor en door gebruikers.

 

Client
WHAT WE DID

Strategy & Concept
UX & Visual Design
Development 
Projectmanagement

 

Uniek platform voor Amsterdamse Waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een groot duingebied tussen Zandvoort en Noordwijk waar drinkwater wordt gewonnen voor de stad Amsterdam. Ook is het een natuur- en recreatiegebied. Waterbedrijf Waternet, verantwoordelijk voor al het water in de regio Amsterdam, exploiteert de omgeving en waterwinning. Belangrijk, want van hieruit verzorgt Waternet 66% van de drinkwaterproductie voor Amsterdam. Waternet vroeg Uselab dit oudste waterwingebied van Nederland te promoten en het verhaal van Waternet te vertellen.
image

Wandelaars kunnen foto's uploaden op het platform.

 

image

Op het platform kunnen gebruikers foto's liken en een reactie plaatsen.

image

Elke maand wordt de foto van de maand gekozen. 

Oplossing

De Amsterdamse Waterleidingduinen is door het diverse landschap een fotogeniek gebied. Het trekt natuurliefhebbers aan die er de prachtigste foto's maken.

In plaats van een website om het gebied te promoten en de verhalen van Waternet te vertellen, bedachten we een platform voor en door gebruikers van het gebied.

Gebruikers van het platform kunnen foto's delen en een fotopagina aanmaken. Hiermee biedt Waternet de fotografen een platform en zorgen de prachtige foto's voor de promotie van het gebied. Ochtenddauw, zonsondergangen, vossen, herten, valken, zelfs hagedissen en natuurlijk ook water, het komt allemaal voorbij. Een door Waternet gekozen foto van de maand stimuleert participatie.

Alle foto's zijn te doorzoeken op thema en seizoen, wat zorgt voor een uniek voorproefje van het gebied.  De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn zo groot, 5 bij 10 kilometer, dat een interactieve kaart overzicht geeft van alle foto's, faciliteiten en wandelroutes.

Er wordt door Waternet veel georganiseerd in het gebied. Het platform biedt daarvoor natuurlijk een handig overzicht met zoekfilters. Bezoekers kunnen zich online aanmelden voor een activiteit of een toegangskaart kopen. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem contact op

Resultaat

awd.waternet.nl is een modern online servicekanaal. Maar wat het platform uniek maakt is dat het je op een originele, verleidelijke manier bekend maakt met de schoonheid van het ongewone duingebied. De presentatie van de content maakt het ruim 3400 hectare grote gebied letterlijk toegangkelijk, online. Sinds de lancering groeit de populariteit van het platform sterk en delen gebruikers in toenemende mate content. Er worden dagelijks nieuwe foto's aan het platform toegevoegd. Door deze user generated content wordt het verhaal van Waternet verteld door de bezoekers van het gebied. Dit zorgt voor het echte, eerlijke verhaal van de Amsterdamse Waterleidingduinen. 

Benieuwd of wij jouw vraagstuk kunnen oplossen?

Neem contact op met Sander voor een vrijblijvend consult van 30 minuten:

06 55161268

s.arts@uselab.com

Boek vrijblijvend consult