}

Preview van Umbraco Codegarden 2024

Jaarlijks vindt de Umbraco Codegarden plaats in Denemarken, een evenement dat zich richt op Umbraco CMS-professionals. Als trotse Umbraco-partner zijn wij er elk jaar bij. In deze blogpost delen we graag onze verwachtingen.

12 juni 2024

Bij Uselab werken we al jaren met Umbraco. Het is een CMS dat volledige flexibiliteit biedt en je niet in de weg staat, maar juist ruimte geeft om ideeën en creaties tot uiting te brengen bij het bouwen en beheren van een website of platform. Een open-source CMS dat helpt een bedrijf te laten groeien en gewoon naar behoren functioneert.

Dit jaar stuurden we Giordano, een .NET-ontwikkelaar en Umbraco-specialist bij Uselab, naar Denemarken om Umbraco Codegarden bij te wonen. 

Elk jaar zijn tijdens Umbraco Codegarden tal van nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor developers, productowners, productmanagers en marketing- en communicatiespecialisten. Hieronder vertelt Giordano over drie dingen waar hij het meest naar uitkijkt. In een latere update zal hij zijn bevindingen met jou delen.

 

1. Umbraco 14

De onthulling van Umbraco 14 brengt aanzienlijke verbeteringen, vooral op het gebied van het aanmaken van aangepaste backoffice-componenten. De nieuwe backoffice-interface, codenaam "Bellissima", belooft ontwikkelingsworkflows te stroomlijnen en gebruikers meer flexibiliteit te bieden.

2. Integratie van Kunstmatige Intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie staat centraal op Codegarden. Dit is een belangrijke pijler voor Umbraco CMS. Van slimmere tools tot intuïtieve functionaliteiten, AI belooft de Umbraco-ervaring te verbeteren.

3. Samenwerking

Codegarden biedt altijd waardevolle mogelijkheden voor samenwerking en kennisdeling tussen designers, ontwikkelaars en bedrijven met diverse achtergronden. Inspirerende gesprekken, demo's en workshops zorgen ervoor dat Uselab nieuwe inzichten opdoet. En dat kom weer goed van pas in de toekomstige projecten! 

Houd onze site in de gaten voor een update, na afloop van Umbraco Codegarden 2024!