}

Highlights van Umbraco Codegarden 2023

Jaarlijks vindt de Umbraco Codegarden plaats, een evenement dat zich richt op Umbraco CMS-professionals. Als trotse Umbraco-partner reisde Uselab af naar Denemarken om deel te nemen aan dit evenement. In deze blogpost delen we graag de meest opmerkelijke hoogtepunten met jou.

19 juni 2023

Elk jaar is er de Umbraco Codegarden, een evenement in Denemarken waar alle Umbraco freaks bij elkaar komen om de laatste technische nieuwtjes en innovaties te horen. Uselab is al vele jaren Umbraco partner en bouwt veel sites en platformen met dit gebruiksvriendelijke CMS. Dus, natuurlijk zijn wij er ook elk jaar bij.

Umbraco Codegarden 2023 Uselab

Dit jaar stuurden we Giordano, een .NET-ontwikkelaar en Umbraco-specialist bij Uselab, naar Denemarken. Naast technische verhalen waren er ook tal van nieuwtjes die interessant zijn voor productowners, productmanagers, marketing- en communicatiespecialisten. Hieronder vertelt hij over drie belangrijkste highlights!

1. Umbraco Commerce

Een spannende aankondiging dit jaar was de officiële introductie van de Umbraco Commerce add-on. Deze zeer aanpasbare e-commerce oplossing is geschikt voor bedrijven van elke omvang, variërend van kleine webwinkels tot grootschalige ondernemingen. Met Umbraco Commerce kunnen bedrijven profiteren van robuuste functies zoals ondersteuning voor meerdere talen, meerdere winkels, meerdere landen en de integratie van verschillende betalingsproviders. Door de e-commerce functionaliteit rechtstreeks in Umbraco CMS te integreren, kunnen bedrijven hun online aanwezigheid naadloos beheren en hun klanten een uitzonderlijke winkelervaring bieden.

2. Umbraco Workflow

Umbraco Workflow is een gloednieuw product dat geïntegreerd is in de backoffice van je CMS. Deze krachtige tool verbetert content governance door goedkeuringsprocessen voor contentwijzigingen mogelijk te maken. Met Umbraco Workflow kunnen organisaties een gedistribueerd publicatiemodel gebruiken, zodat de juiste mensen contentupdates goedkeuren voordat ze live gaan. Dit controleniveau geeft vertrouwen in contentmanagement en bevordert samenwerking. Daarnaast biedt Umbraco Workflow waardevolle functies zoals gedetailleerde analyses, het laten verlopen en beoordelen van content, handige dashboards voor redacteuren en uitgebreide configuratieopties, die allemaal bijdragen aan een soepeler contentbeheer.

3. Content Delivery API

Vanaf versie 12 (uitgebracht in juni 2023) biedt Umbraco CMS een krachtige functie waarmee je moeiteloos content-items kunt ophalen en beschikbaar kunt maken via een "out-of-the-box" API. Hiermee kunnen toepassingen zoals mobiele apps en integraties met derden gemakkelijk gebruikmaken van content die wordt beheerd in Umbraco. Dit bespaart aanzienlijk op de kosten en inspanningen die nodig zijn om API's te implementeren en garandeert tegelijkertijd een optimale contentlevering.

Behaal digitaal succes met Uselab

Umbraco CMS gaat verder dan de traditionele content management systemen en integreert naadloos in een Digital Experience Platform (DXP) ecosysteem.

Het platform is open voor uitbreidingen en alle mogelijke koppelingen en door headless functies voor CMS, Commerce en Forms te omarmen biedt Umbraco oneindig veel mogelijkheden. Onder andere deze eigenschappen maken het voor Uselab een perfect CMS om in te zetten voor onze veelzijdige en veeleisende klanten.

Uselab is al jaren Umbraco Partner en kan helpen bij de realisatie, upgrade of migratie van een website in Umbraco. Samen met Umbraco creëren we unieke digitale ervaringen die onze klanten onderscheiden van de concurrentie.

Wil je meer weten over Umbraco of wil je een site of platform maken met een gebruiksvriendelijk enterprice CMS? Neem dan contact met ons op.