}

‘Uselab is echt bereid om tot het uiterste te gaan’

Rianne Hoenderdos liep stage bij Uselab als UX- en visual designer. En dat deed ze geweldig. Hoe heeft ze haar stage zelf ervaren?

22 april 2021

Rianne Hoenderdos, student Communication & Multimedia Design (CMD) aan de Hogeschool van Amsterdam, liep stage bij ons als UX- en visual designer. En dat deed ze geweldig. Hoe heeft ze haar stage zelf ervaren?  

Rianne Hoenderdos

Wat voor stage heb je gelopen bij Uselab?
“Ik heb een half jaar meegewerkt als UX en Visual designer. Vanuit die rol werkte ik in multidisciplinaire teams van designers, developers en een projectmanager aan projecten voor klanten en ook aan interne projecten. Denk daarbij aan een nieuwsbrief, social posts, illustraties maken of het ontwerpen van cases voor de website. Ik vond het leuk om mee te draaien en heel leerzaam. Ik heb in de praktijk veel kunnen leren van de designers en developers.”

Wat ben je wijzer geworden over Uselab?
“Uselab is echt bereid om te knallen en tot het uiterste te gaan om een product neer te zetten dat aansluit bij wat de klant en de eindgebruiker wil. Tegelijkertijd is Uselab een heel persoonlijk bedrijf, onderling en naar de klant. Niks is gek en alles mag uitgesproken worden, zolang het maar bijdraagt aan een betere samenwerking en beter begrip. Designers maken zich een probleem echt eigen. Ik vond het mooi om te zien dat dat ook echt gewaardeerd wordt.”

Hoe vind je de sfeer bij Uselab?
“Heel open. Iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te zijn. Iedereen heeft weer iets anders te vertellen en is het leuk om nieuwe dingen van elkaar te leren. Aan het begin van mijn stage had ik een gesprek met een van de projectmanagers en ik stelde hem dezelfde vraag. Zijn antwoord klopt volgens mij perfect. Niet een cultuur van tegen elkaar opboksen, maar juist blij zijn dat je er bent. En je afvragen hoe de rollen het beste verdeeld kunnen worden om elkaar het beste te helpen.”

Hoe ging je stage?
“Heel goed! In mijn studie richtte ik me vooral op visual design, informatie-architectuur en concepting. Maar in deze stage heb ik veel geleerd over digital design. Zo ontwikkelde ik met de designers concepten, zette ze op in wireframes en ontwierp schermen. Ik maakte ook content als illustraties en iconen, wat ik erg leuk vind om te doen. Daarnaast heb ik leren werken met designsystemen en leren denken in herbruikbare componenten, wat scheelt in development en designkosten. Ik vond het ook interessant om met developers na te denken over haalbaarheid van designs. Want wat wij bedenken moet natuurlijk wel gebouwd kunnen worden!”

Amsterdamse Waterleidingduinen

Wat was het leukst om te doen en waar ben je trots op?
Het klinkt misschien cliché, maar ik vond eigenlijk alles leuk. Als ik een paar dingen zou moeten uitlichten: de redesigns van de website voor de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar ik aan heb meegewerkt en illustraties voor heb gemaakt. De sprints voor het nieuwe Mijn Fudura platform, dat klanten inzicht geeft in hun professionele energieverbruik. En de Uselab 2020 - 2021 illustraties die ik gemaakt heb voor op de kerstkaart en posters in het raam, waarop we 2020 door de versnipperaar halen.”

Uselab 2020 - 2021 illustratie

En nu? Blijf je bij Uselab?
“Na mijn stage kon ik beginnen met afstuderen. Uselab had een mooie opdracht dus heb ik besloten om mijn afstudeeropdracht ook bij Uselab te doen! Op dit moment doe ik onderzoek naar muziek luisteren op de werkvloer. Ik ga met Uselab een product ontwerpen dat gezamenlijk muziek luisteren op de werkvloer mogelijk maakt, zodat mensen zich minder af hoeven te sluiten met koptelefoons en waarbij iedereen invloed heeft op wat wordt afgespeeld.”

Ook stage lopen bij Uselab? Check dan onze vacatures, of doe een open sollicitatie! We zijn altijd op zoek naar het talent van de toekomst.