}

Uselab maakt nieuw e-commerceplatform voor Kroon-Oil

Het platform wordt ingezet voor online orders van alle B2B klanten, waarbij de focus ligt op een zo eenvoudig mogelijk bestelproces.

25 september 2019

Kroon-Oil is de smeermiddelenspecialist voor alles wat beweegt, van fiets tot auto en heggenschaar tot landbouwvoertuig. Kroon-Oil geeft Uselab de opdracht een geheel nieuw B2B e-commerceplatform te realiseren. Autogarages, groothandels en andere zakelijke relaties kunnen zo eenvoudig alle gewenste oliën rechtstreeks afnemen.

Het platform wordt ingezet voor de online orders van alle B2B klanten, waarbij de focus ligt op een zo eenvoudig mogelijk bestelproces. Met het nieuwe platform onderhoudt Kroon-Oil sneller en beter contact met haar afnemers. Bovendien kan het platform advies en aanbiedingen op maat geven.

Leon ten Hove, marketingmanager van Kroon-Oil: “Wij begeven ons in een complexe markt waar zowel technologie als veranderende businessmodellen zorgen voor waakzaamheid. Wij verkopen onze producten wereldwijd en de distributie verloopt via verschillende kanalen. Samen met onze partner Uselab ontwikkelen wij nu een hyper modern e-businessplatform waarmee we de markt goede functionaliteit bieden om snel en efficiënt producten te leveren".

Duurzame samenwerking

Kroon-Oil en Uselab werken al lang samen. Ten Hove: “Hierdoor kent Uselab de belangen, gevoeligheden, en belangrijk, de kansen van onze markten goed. Samen hebben we bewezen nummer één applicaties te kunnen ontwikkelen.” Uselab maakte eerder bijvoorbeeld de website relevant door in plaats van de complete productcatalogus te publiceren nog enkel geschikte producten uit het assortiment te tonen op basis van het ingevoerde kenteken van het voertuig. De site toont dan onmiddellijk welke olie erin moet. Ten Hove: “Het nieuwe platform zorgt straks voor een naadloze flow van onze geprezen web-adviestool naar een orderomgeving.”

De ontwikkeling vindt gefaseerd plaats waarbij Uselab intensief samenwerkt met de IT- en marketingafdeling van Kroon-Oil. Het e-commmerceplatform realiseert Uselab op basis van Umbraco en maakt verschillende koppelingen met de kantoorautomatisering van Kroon-Oil.