}

The Next Web Conference

The Next Web Conference brengt al sinds 2006 alle knappe koppen in tech bij elkaar en streek dit jaar weer neer in het Amsterdamse Westerpark. Onze projectmanager Lennart was erbij en deelt zijn drie favoriete presentaties.

14 juni 2018

The Next Web werpt een blik op de toekomst van tech en start er gezonde discussies over. Hoe zit dat toch echt met hot topics als Artificial Intelligence (AI) en Augmented Reality (AR), wat zijn opkomende trends en hoe kunnen we met zijn allen zorgen voor een gezonde tech-toekomst voor volgende generaties? 

John Collison

Twintiger, miljardair en medeoprichter van Stripe, Collison richt zich in zijn presentatie op de economie van tech. De eerste helft geeft een leuk inzicht in zijn visie waarin hij midden- en kleinbedrijven (MKB) in tech belangrijker vindt dan de bekende grote spelers (het tweede deel van zijn presentatie is meer een pitch voor Stripe). Het MKB zorgt volgens hem, mede door samenwerkingen, naast inhoudelijk vooruitgang ook voor een economische basis waardoor de gehele branch sterker en weerbaarder wordt.

 

Ron Faris

Faris startte in 2013 startup Virgin Mega. Drie jaar later kocht Nike het en gaf het de naam s23NYC. Faris laat zien hoe Nike zijn publiek zo goed mogelijk leert kennen en hoe de sociale constructie van Nike’s online publiek (oftewel addicts) in elkaar zit. Ook vertelt hij hoe s23NYC prototypes uitrolt op een al bestaand platform en inspeelt op trends als Augmented Reality. Interessant te zien hoe Nike zijn gebruikers analyseert en hierop zijn strategie aansluit.

 

Jason Silva

Bekend van National Geographic’s Brain Games, probeert Silva ons mee te nemen in de toekomst van tech. Het concept van exponentiële groei van de markt is voor velen moeilijk voor te stellen, maar Silva weet het erg leuk op een jip-en-janneke manier uit te leggen.