}

Migratie CMS website Eigen Haard van Sitecore 7 naar 9

Om de website van Eigen Haard in goede conditie te houden, upgraden we het contentmanagementsysteem. Een ingrijpende operatie waar gebruikers geen hinder van mogen ondervinden.

01 augustus 2018

Voor Eigen Haard, een van de grootste woningcorporaties van Nederland, migreerden wij recent het contentmanagementsysteem (CMS) Sitecore van versie 7 naar 9. Een grote operatie, omdat veel bezoekers, redacteuren, content en koppelingen geen hinder van de werkzaamheden mogen ervaren. We deden dit zonder downtime.

Eigen Haard is succesvol met haar online strategie en werkt met Uselab continue aan kleine en grote verbeteringen. Voor Eigen Haard is de website het belangrijkste openbare communicatiemiddel. Nu was het CMS van de website aan de beurt. De site draaide op versie 7 van Sitecore. Een upgrade naar versie 9 is een grote stap voor de redactie van Eigen Haard en het ontwikkelteam van Uselab.

Complexe operatie

Voor bezoekers bestaat de website eigenhaard.nl uit één platform, maar op de achtergrond lopen processen over verschillende, uiteenlopende systemen. Omdat de website koppelingen heeft met veel verschillende databronnen en diensten is het plannen en realiseren van een upgrade waar bezoekers geen last van ondervinden een behoorlijke klus. Vergelijkbaar met een treinstation dat volledig verbouwd wordt terwijl de treinen gewoon blijven rijden.

Carin Zevenbergen, developer bij Uselab: “Bezoekers kunnen niet alleen het huur- en koopaanbod bekijken, maar ook via een persoonlijk online account woonwensen kenbaar maken. Voor huurders is dezelfde website het toegangsportaal tot specifieke informatie en diensten voor hun huurcontract. Het platform wordt voor de gegevensvoorziening gedragen door achterliggende systemen. Uselab heeft daartoe al vele koppelingen met externe API’s ontwikkeld, die we na slechts kleine aanpassingen konden hergebruiken om de bestaande applicaties ook op het vernieuwde platform aan te laten sluiten.”

We pakten de migratie zo aan dat de site in één keer over kon van Sitecore 7 naar 9. Voor bezoekers is de migratie volledig ongemerkt verlopen.

Meer veiligheid van privacygevoelige informatie

Nu de website weer de nieuwste software gebruikt neemt ook de veiligheid verder toe. Dit komt onder andere de privacy van bezoekers en de verwerking van hun gegevens ten goede.

Met het afronden van de migratie kan Eigen Haard volgende stappen zetten in het waarmaken van haar internetstrategie.

Uselab realiseert als Sitecore-partner al jaren nieuwe websites op basis van onder meer Sitecore. Ook voeren wij migraties uit zodat de producties voor onze klanten bijblijven.