}

Uselab wint pitch nieuwe VaarWater app Waternet

Watercyclusbedrijf Waternet is verantwoordelijk voor al het water voor ongeveer 1,3 miljoen mensen in Amsterdam en ver daarbuiten. Zo ook voor de pleziervaart op de grachten en bijvoorbeeld de Vecht. Om de toenemende drukte op het water te overzien bracht Waternet jaren geleden voor bootgebruikers de mobiele app VaarWater uit. Voor de vernieuwing van deze app nodigde Waternet vijf digital agencies uit. Na een tweetal rondes kiest Waternet voor Uselab: “hun visie heeft veruit de meeste potentie en past bij de huidige wensen van de gebruiker”.

31 januari 2017

Eind 2016 schreef Waternet een aanbesteding uit om de populaire VaarWater app te moderniseren. De keuze voor Uselab komt vooral door het onderscheidende idee dat het digitale bureau presenteerde. Geert-Jan van den Bosch, adviseur klantprocessen bij Waternet: “Doordat ze de gebruiker op het water centraler stellen, letterlijk als middelpunt, wordt de app relevanter om te gebruiken”.

Sander Arts van Uselab:

“Wij zijn erg blij met het winnen van deze pitch. Gebruikers worden nu overladen met irrelevante informatie. Het idee voor de nieuwe app is dat deze meer aansluit bij wat de bootgebruiker op dat moment wil. Anders dan de huidige versie, passen we in de volledig nieuwe app daarom vergaande contextualisatie toe. Daardoor zal het gebruik van de app sterk toenemen. We creëren hiermee meteen een omgeving waarin de gebruiker openstaat voor het verhaal van Waternet, zoals mooie vaarroutes maar ook het communiceren van vaarregels.”

Uselab wint pitch nieuwe VaarWater app Waternet

Langdurige samenwerking

Uselab ontwikkelde eerder voor Waternet het crowdsourceplatform waarop bezoekers eigen belevenissen delen van en praktische informatie vinden over de Amsterdamse Waterleidingduinen en de website grachten.waternet.nl. Ook digitaliseerde Uselab recent de aanvraagprocedure voor vergunningsaanvragen voor Amsterdamse rondvaartboten in een online omgeving.

De volledig nieuwe VaarWater app verschijnt in het voorjaar.