}

Uselab bouwt carrièresite voor de Rijksoverheid

Uselab realiseerde voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de campagnesite werkenaanjewerk.nl. Het ministerie wil de interne doorstroming van de ruim 117 duizend rijksambtenaren bevorderen. Personeel blijft nu lang in dezelfde functie waardoor innovatie achterblijft. Liever ziet het ministerie medewerkers intern ook wel eens van functie veranderen. Kortom: de website stimuleert de carrièreontwikkeling van het personeel.

06 januari 2017

De site biedt ervaringsverhalen van collega's die stappen in hun loopbaan maakten. Een agenda voor bijvoorbeeld netwerkbijeenkomsten. Concrete, interne vacatures. En de toepassing Bel 'n Baan. Nieuwsgierige ambtenaren kunnen hiermee rechtstreeks collega's bellen om zo uit eerste hand te horen wat de baan interessant maakt.

Zorgeloos drempelvrije website

De website voldoet aan door de rijksoverheid gestelde webrichtlijnen. We implementeerden een innovatieve Accessibility Checker zodat de site ook drempelvrij blijft. Hiermee kan de redactie het toegankelijkheidsniveau van de inhoud toetsen en direct eventuele problemen oplossen. Met deze oplossing krijgt de redactie de juiste inzichten om de content op de correcte manier te plaatsen en komt het minder aan op discipline en kennis van de webrichtlijnen.

Drupal 8 met vacaturemodule

Omdat de overheid het gebruik van opensourcesoftware stimuleert, bouwden we de campagnesite in de nieuwste versie van Drupal: 8. We ontwikkelden hiervoor ook een module om de meest recente vacatures te tonen. Deze banen worden gehaald uit de vacaturebank van de rijksoverheid. Onze module toont vervolgens alleen relevante informatie in een vacaturefeed op de homepagina.

De website ontwikkelden we in opdracht van reclamebureau Grey Benelux. Nieuwsgierig? Bezoek werkenaanjewerk.nl