}

Hoe je online personeel werft in een krappe arbeidsmarkt

Voor marktleider in het stad- en streekvervoer Connexxion werft uitzend- en detacheringbureau Consolid het personeel. Connexxion verduurzaamt de vloot met elektrische bussen en zoekt veel nieuwe buschauffeurs. De arbeidsmarkt hiervoor is echter beperkt. Om het verschil te maken is er de opvallende campagne ‘The Future Connexxion’. Uselab verzorgt de online communicatie van de wervingscampagne.

30 mei 2017

Uselab vertaalde het voor drukwerk ontwikkelde concept naar een campagnesite. De responsive website heeft een andere insteek dan gebruikelijk is voor vacaturesites. In een spelachtige omgeving staat een team opgesteld waarin bezoekers van de website snel tussen de verschillende teamleden kunnen navigeren. Ze hebben allemaal dezelfde functie, maar het profiel wisselt. Door de baan vanuit verschillende invalshoeken te belichten, is de functie voor uiteenlopende bezoekers interessant: starters, part-timers, multi-taskers enzovoort. Na selectie van een persoon ziet de bezoeker meteen in een beknopt overzicht wat de functie inhoudt. Zo geven parameters de mate van gewenste spontaniteit en collegialiteit weer, alsook het aantal beschikbare uren en salaris.

Hoe je online personeel werft in een krappe arbeidsmarkt

De gamification-aanpak zorgt er enerzijds voor dat geïnteresseerden doortastend kunnen handelen: recht op het doel af. Anderzijds weerspiegelt het de vernieuwing in het vervoer: de bussen worden met veel instrumenten uitgerust waardoor de chauffeur straks als het ware vanuit een cockpit de bus bestuurt. Daarnaast illustreert het de mogelijkheden om werk naar eigen voorkeur in te delen. De chauffeur heeft in de toekomst zo de controle over zijn eigen agenda.

Consolid werft personeel in een krappe arbeidsmarkt

Naast de campagnesite maakt uitgebreide online marketing onderdeel uit van de wervingsactie. Ondanks de krappe arbeidsmarkt is het resultaat van de campagne boven verwachting, al in de eerste fase zijn ambitieuze doelstellingen gehaald.

De campagnesite staat live op futureconnexxion.nl