}

Website Amsterdamse waterleidingduinen

De Amsterdamse Waterleidingduinen is het grootste natuurgebied aan de Nederlandse kust. Het gebied staat met zo'n miljoen bezoekers per jaar in de top 10 van de lijst met meest bezochte uitjes in Nederland.

05 januari 2016

Het is een natuurgebied waar je eindeloos kunt wandelen. Bijvoorbeeld over een van de uitgezette wandelroutes langs bossen, duinen en heide. Maar bijna overal kun je ook van de paden af om lekker te struinen. Naast natuurgebied heeft het gebied een andere belangrijke functie: waterbedrijf Waternetproduceert in de Waterleidingduinen per dag zo'n 180.000 m3 drinkwater wat aan Amsterdam geleverd wordt.

Website Amsterdamse Waterleidingduinen

Uniek platform sterk verbeterd

In 2012 realiseerde Uselab voor Waternet een uniek platform voor en door gebruikers van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vanwege het grote succes (er werden vele duizenden foto's aan het platform toegevoegd en er zijn honderden actieve gebruikers) vroeg Waternet Uselab de site te vernieuwen: meer praktische informatie, relevanter en nog handiger. Bovendien is de site volledig responsive gemaakt. 

In een scrum project is samen met Waternet een sterk verbeterde versie van de site gerealiseerd. Linda Mooij, Communicatiespecialist bij Waternet en als Product Owner zeer actief betrokken bij het project: "Uselab gaat altijd voor het beste en mooiste resultaat. Het team was ontzettend kundig en bevlogen, een groot plezier voor mij om mee samen te werken!"

Op de website zijn duizenden prachtige foto's, gemaakt door bezoekers van het gebied, te zien. De site biedt verder een interactieve kaart, wandelroutes en de mogelijkheid om online toegangskaarten te kopen. 

Bekijk de website