}

De kunst van het online personeel werven

Voor Consolid, Nederlands grootste uitzend- en detacheringbureau in vervoer, veiligheid en automotive, is de website het belangrijkste middel om kandidaten te werven. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden werkzoekenden consolid.nl en worden vacatures miljoenen keren bekeken. Vandaag de dag werken ruim 3500 vakmensen voor Consolid.

14 juli 2016

De oude website was sterk verouderd. De ontwikkeling van de nieuwe website, van online strategie tot realisatie, werd daarom aan ons toevertrouwd.

De kortste weg van Google naar een nieuwe baan

Ramen vol vacatures in dure winkelstraten zijn natuurlijk allang achterhaald. De customer journey van het vinden van een nieuwe baan begint online. Meestal op zoekmachines. Dat is ook ons uitgangspunt: zorgen dat een vacature opvalt in Google. Een hele uitdaging, want de concurrentie is enorm. Toch haalt Consolid veel verkeer hier vandaan. We slaagden erin Consolid een prima positie te geven in organische zoekresultaten, puur door de website relevant te maken.

We ruimden vele losse themapagina’s en campagnesites op en maakten één sterke website. Duidelijker voor de bezoeker, want alle vacatures staan nu centraal op één plaats met een eenduidige afzender. Maar ook nuttig voor Consolid zelf: de hele funnel is goed onder controle en bovendien kan men gemakkelijker het (online) merk versterken.

Consolid en Uselab werken samen aan een nieuwe website

Umbraco CMS en recruitmentsysteem onder de motorkap

De site bouwden we in Umbraco en koppelden we aan het applicant tracking system (ATS) van OTYS. De integratie van OTYS zorgt voor plaatsing van vacatures op de website en verwerking van sollicitaties. Verder is Uselab verantwoordelijk voor strategie, concept, ontwerp, copywriting en coördinatie.