}

Uselab wint Europese aanbesteding website Hogeschool Inholland

Hogeschool Inholland kiest voor intensieve samenwerking met Uselab.

13 juni 2024

Hogeschool Inholland heeft na een Europese aanbesteding Uselab geselecteerd voor de herontwikkeling van hun webplatform. Deze samenwerking markeert het begin van een vernieuwingsproces waarin Uselab met Inholland ook de digitale strategie en de operationele processen zal optimaliseren.

Een vernieuwd webplatform

De vernieuwing van inholland.nl is essentieel om te voldoen aan de groeiende behoeften van diverse doelgroepen zoals studiekiezers, werkveldpartners en potentiële collega’s. De huidige technische infrastructuur vereist veel onderhoud, wat innovatie belemmert. Daarnaast is er behoefte aan een diversere presentatie van content en design. Een nieuwe werkmethodiek is cruciaal om de juiste prioriteiten te stellen en een duidelijke roadmap te volgen.

Inholland en Uselab


Uitdagingen en kansen

André Kreft, teamleider software development IVT en tijdelijk productmanager voor de Inholland-webomgeving, licht toe: "We hebben voor Uselab gekozen vanwege hun technische expertise en hun vermogen om mee te denken over de lange termijn en nieuwe werkmethoden. Samen zullen we de website migreren naar een nieuw systeem en een heldere strategie voor de toekomst ontwikkelen. Ons doel is een flexibele, schaalbare en toekomstbestendige website."

Uselab zal niet alleen de technische migratie naar een nieuw contentmanagementsysteem ondersteunen, maar ook bijdragen aan het opzetten van een duidelijke productvisie en -strategie. "We streven naar een langdurige samenwerking om onze werkprocessen te verbeteren en toekomstige ontwikkelingen te waarborgen," voegt Kreft toe.

Continuïteit en vernieuwing

Wiebe Eijhusen, Product Owner bij Inholland, benadrukt: "Onze huidige website functioneert goed en wordt gewaardeerd door onze doelgroepen. Deze samenwerking met Uselab is een stap vooruit om de site verder te verbeteren. Door een duidelijke productvisie te ontwikkelen en ons te richten op vernieuwing, kunnen we minder tijd besteden aan het oplossen van bugs en scherpere keuzes maken in het vervolgtraject."

Toekomstgerichte aanpak

Sander Arts, CEO van Uselab, zegt: "We gaan Hogeschool Inholland helpen om efficiënter te werken en beter in te spelen op de behoeften van hun gebruikers. Er komt een productstrategie, een roadmap, en Inholland gaat op een andere manier werken met hun webplatform. Daarnaast zullen we Inholland helpen met het verder verbeteren van de website en het introduceren van innovaties die zorgen voor nog meer resultaat."

Volgende stappen

De komende maanden staan in het teken van de technische migratie, die eind 2024 voltooid moet zijn. Bezoekers van inholland.nl zullen aanvankelijk weinig merken van deze veranderingen. Vanaf begin volgend jaar zullen de eerste verbeteringen op het webplatform zichtbaar worden.

Met deze samenwerking zet Hogeschool Inholland een belangrijke stap richting een toekomstbestendig webplatform dat optimaal aansluit bij de behoeften van haar gebruikers.