}

Uselab scoort een gouden DIA: FieldScout is de beste digitale tool van Nederland

Tijdens de uitreiking van de Dutch Interactive Awards op 20 mei 2021 won Uselab goud met de app FieldScout.

20 mei 2021

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. Elk bureau of bedrijf in Nederland met een indrukwekkend interactief project doet mee. Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury van zwaargewichten uit de digitale wereld. 

De door Uselab gerealiseerde app FieldScout won tijdens de spannende award show een gouden Dutch Interactive Award 2021 in de categorie Tools.

We winnen een DIA en we zijn blij!

Een prachtige en impactvolle case

De vakjury oordeelt als volgt over FieldScout: "Wat je noemt ‘connecting the dots’. FieldScout maakt complexe big data inzichtelijk voor het boerenbedrijf. De tool doet dit op een knappe manier en bewerkstelligt daarmee dat boeren milieuvriendelijker en beter gaan werken. Daarmee levert dit gouden werk een positieve invloed op de bedrijfstak en de maatschappij. Kortom: een prachtige en impactvolle case." 

 

FieldScout is een innovatief digitaal product 

Sander Arts, CEO van Uselab: "Ik ben heel blij met deze erkenning. We hebben voor onze klant Bioscope echt iets neergezet waar we trots op kunnen zijn: een innovatief digitaal product, waarbij we business value leveren door een hele goede user experience. We hebben met onze holistische projectaanpak grip op alle belangrijke factoren. Hierdoor dwingen we af dat we het juiste doen zodat de kans op succes maximaal is. Het winnen van deze award bewijst dat onze aanpak werkt."

Meer over FieldScout

Met de FieldScout-app kunnen boeren aan de slag met precisielandbouw. Hierbij krijgen gewassen met behulp van technologie heel nauwkeurig die behandeling die ze nodig hebben. Dat is efficiënter, goedkoper en duurzamer. De app voorziet de boer op locatie van de juiste inzichten, zoals de staat van de gewassen. De app stroomlijnt het proces van analyse, scouting en het ondernemen van actie. Zo kunnen boeren gewassen heel gericht behandelen, bijvoorbeeld met meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen. Zie ook de case van dit project.