}

FieldScout app wint prestigieuze Galileo Prize!

FieldScout, een app die door Uselab is gemaakt, heeft een prestigieuze Galileo Prize gewonnen!

09 december 2020

Tijdens de European Space Week 2020 is de app FieldScout bekroond met een Galileo Prize!

Deze internationale award is in het leven geroepen om innovatie met satellietdata te stimuleren. De prijs wordt uitgereikt aan instellingen, vooruitstrevende industrieën en startups die innovatieve oplossingen maken met satellietdata.

Galileo is een satellietnavigatiesysteem dat momenteel wordt ontwikkeld door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA en de Europese Commissie. Dit project is het grootste Europese ruimtevaartproject ooit. Galileo is voor iedereen gratis toegankelijk.

Jury: gebruiksgemak zorgt voor groot marktpotentieel

FieldScout, een app die door Uselab is gemaakt in opdracht van BioScope, won de award omdat de app volgens de jury uitblinkt in gebruiksgemak en daarmee een groot marktpotentieel heeft. 

Met de FieldScout-app kunnen boeren aan de slag met precisielandbouw. Hierbij krijgen gewassen met behulp van technologie heel nauwkeurig die behandeling die ze nodig hebben. Dat is efficiënter, goedkoper en duurzamer. De app voorziet de boer op locatie van de juiste inzichten, zoals de staat van de gewassen. De app stroomlijnt het proces van analyse, scouting en het ondernemen van actie. Zo kunnen boeren gewassen heel gericht behandelen, bijvoorbeeld met meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen.

Zie ook de case van dit project op onze site.