}

TappUm: next generation vlogging

Mocht je hebben liggen slapen: een vlog is een video-dagboek. En video is een ongekend populaire manier om je verhaal aan de wereld te vertellen.

18 februari 2016

We kregen van start-up TappUm de opdracht om een compleet vlogging platform te realiseren, waarbij de grote uitdaging was om het heel gemakkelijk te maken om video’s te filmen, monteren en online te plaatsen. Want dat zijn de grote belemmeringen voor veel mensen die een vlog willen starten: praktisch niemand heeft de tijd of de technische kennis om video’s op te nemen en deze op een PC te bewerken tot iets interessants.

TappUm: next generation vlogging

TappUm vroeg Uselab mee te denken met de strategie van het platform en vervolgens ook de realisatie te doen. Dat betekende veel brainstormen en schetsen en in een later stadium hard werken tot in de late uurtjes om alles te realiseren.  Met de gekozen agile aanpak konden we erg flexibel zijn en optimaal profiteren van voortschrijdend inzicht.

Uselab en TappUm werken samen aan nieuw Vlog platform

Wat TappUm uniek maakt is de manier waarop je video’s maakt, monteert en online plaatst: razendsnel met je mobiel, zonder enige technische kennis. Als je de video’s op TappUm bekijkt zie je dat het werkt: nog niet eerder was je als kijker zo dicht bij en kon je zo goed iemand volgen.  Het platform groeit snel, mede door deze opzet.

Het resultaat is een online platform inclusief responsive website welke draait op Microsoft Azure en een iOS en Android app. De website is gebouwd op Umbraco.